Reggeli gondolatok 05.22

Tegnap ígértem két emléket. Ezek nem keresztyén emlékek lesznek, sőt… De a tegnapi gondolat keresztyén tartalmát fogják erősíteni. Azt a gondolatot, hogy amiket nem tudunk ténynek és valóságnak elfogadni a józan ésszel, az bizony lehet masszív valóság. Jöjjön a két példa. Meg egy ráadás,mert három a magyar igazság.

 

Első. Egyetemista koromban Csepregi Márta  - most látom ő is ugyanonnan származik mint a a tegnapi kompánia - (http://finnugor.elte.hu/?q=CsMeletrajz ) előadását hallgatva szinte kicsordult a könnyem amikor meghallottam ami vele történt. Felkereste a hansikat (  https://hu.wikipedia.org/wiki/Hanti>%C3%A9s_Manysif%C3%B6ld ) és amikor elmondta hogy ő  magyar kutató  és keresi a magyarok rokonait, akkor megölelték és nagy örömmel szerveztek egy ünnepséget, azért mert meglettek a magyarok!  A magyar kutató azt mondta, hogy mi megvagyunk 1000 éve a Kárpát medencében. Erre ők elmondták hogy régen volt egy nagy özönvíz amikor a család, a rokonok csónakokban voltak és együtt úsztak és a csónakokat összekötötték. De a hetedik csónak amiben a magyarok ültek elveszett a nagy viharban és sötétben  mert elszakadt a kötél. Azóta nem teljes a család, mert elvesztek a magyarok. De most már minden jó, mert akkor megvagyunk! Megvannak a magyarok, csak messzire sodródtak! 

 

Második. Transzgenerációs hatásokról beszélgettem egy kollégámmal, mert akkoriban arról tanultam és érdekelt a téma. Beszédemet megszakítva elmondott egy ilyen generációkon átívelő sejtben, vagy kollektív tudattalanban átörökített emléket. Visszatérő rémálma volt hogy gyermekként fekszik az ágyban és bejönnek katonák a lakásba karddal és az egész családot levágják és ő marad meg egyedül a többiek vérében fürödve halottnak tettetve magát. Egyszer elmondta álmát nagymamájának és azt mondta a nagyi, a te álmod az én történetem. Szerbiában éltünk és éjjel bejöttek a katonák és karddal mindenkit megöltek és én a szüleim és testvéreim holtteste alatt a vérükben fuldokolva halottnak tettetve magamat maradtam életben.  Nem mondtam el senkinek ezt a történetet, soha. Mostanáig. 

 

Harmadik. Pszichodrámára is jártam egy képzésen és nagyon mélyről jövő történeteket láttam. A legrejtélyesebb ez volt. Valaki megszületett és a születése nagy sírással és zavarral járt. Valami volt az ő érkezése körül. Valami nem volt rendben. Amikor elkezdte módszeresen kutatni saját születése történetét, kiderült az igazság amit titkoltak előtte de a pszichodrámán megérezte. Édesanyja nagyon szeretett volna gyermeket. Édesanyja férje is, de sajnos nemzőképtelen volt. Amikor erre felesége rájött, átment a szomszédba és a szomszéd férfi ,,segítségét” kérte mint Ráhel Bilhától ( https://szentiras.hu/RUF/1M%C3%B3z30 ). Akkor megfogant a gyermek. A férj nem tudta de valahol tudta hogy hogyan lett az ő gyermeke. De ez olyan kínos történet volt hogy senkinek nem beszéltek róla, csak az édesanya élete végén árulta egy gyermekének az igazságot, amit ő a szavak nélkül is megérzett a pszichodráma foglalkozásokon. 

 
Ön itt van: Kezdőlap Alkalmak Reggeli gondolatok Reggeli gondolatok 05.22

Elérhetőségek

  • Tel/Fax: +36 28 410 191
  • Email:
    godollo@reformatus.hu
  • Levelezési cím:
    2100 Gödöllő, Szabadság tér 9.

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.


 

Lelkészi Hivatal

A Lelkészi hivatal hétfő, szerda, pénteki
napokon8-12 óráig újra nyitva tart.
Telefon: 06 28 554-821

Látogatóink

Oldalainkat 16 vendég és 0 tag böngészi

Gyülekezetünk számlaszáma

10700196-44800507-51100005
Kérjük utalásánál a közlemény mezőben tüntesse fel az utcanevet és házszámot is.
Külföldi utalás esetén:
   SWIFT: CIBHHUHB
   IBAN: HU74-1070-0196-4480-0507-5110-0005